Loading

Ijskerstballen

  • product-single
  • product-single
  • product-single
  • product-single

Recept van Ellen de Ronde

IJSKERSTBALLEN

Voor deze eetbare kerstballen moet je wel snel te werk gaan aangezien ijs ¸helaas¸ smelt. Maar, als je alles van tevoren klaar zet en de ballen tussendoor in de vriezer doet, dan heb je in een handomdraai een super vrolijk dessert op tafel staan. Dus, let¸s go!

  • 3 bollen ijs naar keuze (roomijs is af te raden; dat wordt sneller zacht)
  • 3 Rolo´s
  • 1 aardbeienveter
  • Spikkels om het ijs te versieren
  • Share link:

STAP 1

En zo doe je het: Schep bollen van het ijs, zet deze bollen in de vriezer zodat ze goed hard blijven en maak met een sateprikker gaatjes in de Rolo´.

STAP 2

Snijd de aardbeienveter in kleine stukjes, maak hier lusjes van, steek in het gaatje van de Rolo´s. Haal de ballen uit de vriezer, versier ze met de spikkels (doe dit zo snel mogelijk, zodat het ijs zo min mogelijk smelt).

STAP 3 (en klaar!)

Duw de Rolo-haakjes bovenop de ballen, zet terug in de vriezer. Haal de ballen pas uit de vriezer vlak voordat je ze opdient, dan blijven ze het beste. En klaar zijn je eetbare kerstballen!